Abonelik Sistemine Tepki Gösterin ve Aboneliklerinizin Hepsini İptal Edin!

Son zamanlarda adeta boku çıkan abonelik sistemine tepki gösterin ve aboneliklerinizin hepsini iptal edin. Ben öyle yaptım!

Böylece hangi aboneliğe gerçekten ihtiyacımın olduğunu daha net deneyimleme şansına sahip oldum.


Geçtiğimiz yıllarda dönem dönem olan veya sürekli aboneliğimin olduğu bazı platformlar şunlar;

  • Youtube
  • Amazon Prime
  • Blu TV
  • Spotify
  • Exxen
  • Tod TV
  • TV+

 

Yukarıda gördüğünüz platformların hemen hemen hepsine aynı dönemde üye olmuşluğum da var, bir kısmına üye olup bir kısmına olmadığım dönemler de oldu.

 

Her şeyin artık abonelik sistemine dönmeye başladığı ve bizi sağılacak inek gibi gören platformlara verilecek en güzel cevap bu abonelikleri mümkün olan en yüksek sayıda iptal etmek olmalı.

 

Bu gidişle Windowsunuz da dahil olmak üzere, aklınıza gelebilecek bir çok şey abonelik sistemine dönecek. Ya ben nasılsa korsan Windows kullanıyorum bana ne demeyin! Emin olun Windows abonelik sistemi ile çalışmaya başladığında siz korsan Windows kullanamıyor olacaksınız.Eski Windows versiyonlarına desteği kestiklerinde (win 10 için 14 Ekim 2025) günel windows serisinin de abonelik sistemine döneceğini düşünüyorum. Çünkü burada müthiş bir nakit akışı var ve aç gözlü firmalar sizin cebinizdeki son kuruşa kadar kendilerine harcamanızı ve bunu her ay yapmanızı istiyorlar.

 

Tüm bunları düşününce, neden aboneliklerimin hepsini iptal etmiyorum? Böylece gerçekten o hizmete ihtiyacım var mı yok mu daha iyi anlamış olurum dedim.


Bu karar sonrasında da tüm aboneliklerimi iptal edip 6 ay hiçbir aboneliğimi tekrar açmadım, baktım ki bir çoğuna gerçekten ihtiyaç duymuyormuşum, durum böyle olunca da neredeyse hiçbirini tekrar geri açma ihtiyacı da hissetmedim.

 

Sadece geçtiğimiz ay Youtube aboneliğimi tekrar açtım, çünkü; evde eşimle Telefondan ya da TV’den de izlediğimiz ve müzik dinlediğimiz için, reklamlardan kurtulmamamız gerekiyordu, bu sebeple youtube aboneliğini tekrar açmak zorunda kaldım.

 

Abonelik sistemi kullanıcılar açısından kötü, firmalar açısından iyi bir sistem. Biz kullanıcı tarafında olduğumuz için bu sistemin başarısız olması için bireysel olarak elimizden geleni yapmamız gerekiyor.


Abonelik sisteminde satın aldığınız ürünün hiçbir zaman sahibi olamıyorsunuz, aboneliğiniz bittiği zaman erişiminiz de kısıtlanıyor. Tam olarak kiralama mantığı, alınan ürün hiçbir zaman sizin olmuyor, yıllarca kira ödüyor ve ev sahibini zengin ediyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum yaparak katkıda bulunabilir ve yazının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.