Neden Windows Kullanmamalısınız?

Microsoft, daha önceki raporlarda aksi yönde bir öneri olmasına rağmen Windows 11 kullanıcılarının tartışmalı "Recall" özelliğini kaldıramayacağını doğruladı. 


Mayıs ayında duyurulan Copilot+ paketinin bir parçası olan Recall, kullanıcıların geçmişteki çalışmalarını kolayca geri almalarına yardımcı olmak için işletim sistemindeki kullanıcı etkinliğinin ekran görüntülerini otomatik olarak yakalıyor.


Recall, şifreler veya finansal veriler gibi hassas bilgiler de dahil olmak üzere işletim sistemindeki kullanıcı etkinliklerinin ekran görüntülerini otomatik olarak yakalıyor!


Düşünsenize, bir hacker bilgisayarınıza erişim sağlıyor (bunun için,  bilmediğiniz bir kişiden gelen bir mailin içerisindeki PDF dosyasını açmanız yeterli ya da internetten güvenmediğiniz bir kaynaktan indirdiğiniz herhangi bir dosyayı açmanız) ve tüm geçmiş hareketlerinizin görüntüsüne erişebiliyor.

Bunda kredi kartından, maillerinize, sosyal medya mesajlarınızdan ne izlediğinize kadar her şey dahil. Korkunç!


Haziran ayında Microsoft bu özelliği kaldırılabileceğini söylemişti, fakat son habere göre Recall özelliğinin kaldırılamayacağını, sadece açıp kapatılabileceğini belirtti.


Ne var bunda kapatırız diyebilirsiniz, fakat unutmayın ki şimdiye kadar Windows'ta farkında olmadan yüklediğiniz yazılımlar da olmuştur, aktif ettiğiniz özellikler de. Windows bu konuda oldukça sinsi :)


Kişisel bilgisayarımda asla Windows 11 ve sonrasını kullanmayacağım.


Kendinize bir iyilik yapın ve Windows'u hayatınızdan tamamen çıkarın. Bu aç gözlü şirketlerden ve dayatmalarından hala bıkmadınız mı?


Sorsan ülkemizin en az %50'i Microsoft'un sahibi olan Bill Gates'e kızgındır, düşmandır, beynimize chip takacaktır, karanlık güçlerdir falan filandır.

Fakat aynı kişilerin en az %99'unun bilgisayarları da Windows'tur. 


Bu hayatta biraz tutarlı olmak gerekir. Omurgasız olmamak, dikdurmak gerekir. Bir çerçevenizin olması ve ne olursa olsun bu çerçevenin sınırlarını aşmamanız, başkalarının da aşmamasını sağlamanız gerekir.


Yapay zekanın bombastik tarafına örnek olarak; Microsoft'u eleştirdiğim bir yazının görselini, Microsoft Designer ile oluşturmak :)


Recall Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Geçtiğimiz hafta Windows Ayarları'nda Windows Recall'u kaldırma seçeneği görünmeye başladı.
  • Microsoft, Recall'u kaldırma seçeneğinin bir hata olduğunu ve Recall'un Copilot+ PC'lerde resmi olarak kullanıma sunulmasıyla birlikte bunun mümkün olmayacağını söyledi.
  • Önizleme sürümünün Ekim ayına kadar yayınlanması beklenmeyen özellik, kullanıcıların tepkisi üzerine bu yılın sonuna ertelenmişti.
  • Kullanıcılar, Windows Recall'u kullanmayı düşünmüyorlarsa devre dışı bırakabilecekler. Varsayılan olarak devre dışı geleceği söyleniyor ama güvenilen bir bilgi değil, çünkü daha önce de varsayılan olarak aktif geleceği söylenmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum yaparak katkıda bulunabilir ve yazının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.