Sakin Pazar Sabahı ve Patlayan Teker - Yol Bisikleti Günlükleri #1

Bundan uzun yıllar önce, web sitemde yol bisikleti günlükleri diye bir seri başlatmıştım.

Fazla uzun soluklu bir yazı dizisi olmamıştı ama az da olsa ilgi görmüştü, tabi o zamanlar video içerikler bu kadar yaygınlaşmamıştı.


Sonrasında hayalmeyal.org web sitemin içeriğinin konsepti değişince, ki bu değişikliğin sadece benim açımdan değil, tüm bloglar açısından nedenlerini blogumun ilk yazısında bahsetmiştim, merak eden olur ise o yazıyı da okuyabilir.


Neyse, ben bu yazı serisine yeniden başlamaya karar verdim, belki bir süre sonra kısa youtube shorts tarzında videolar ile, video içerikle de desteklemeye başlarım, sonrasında daha uzun videolar ile de içerik üretebilirim.


Bugünkü bisiklet turumuza gelecek olur isek;

Gece geç yatmama rağmen erken kalkmayı seven birisi olarak, saatimi sabah 07:00'ye kurdum, alarm çaldıktan sonra her zaman yaptğım gibi direk 10dk erteledim, hiç affetmem, o 10dk lık uykunun keyfi başka oluyor, önemli olan 10x10 erteleme yapmamak :)


Alarm ikinci kez çaldığında ise uyandım ve uyandıktan sonra da, Pazar sabah saat 07:00'da kalkmanın  kararını tavana bakarak yaklaşık 10dk kadar sorguladım.

Bugün, bu saatte bisiklet sürmeliyim? diye içimde çatışmalar yaşayarak yataktan çıkıp balkona kendimi attım, şöyle bir havayı kokladım ki hava kapalıydı, gökyüzünde gri bir bulut tabakası vardı, bulutlar da nispeten alçaktaydı ki genelde alçak bulut var ise yağmur yağma olasılığı yüksek olur, havada biraz yağmur havası var acaba ne yapsam diyerek 10dk da orada bisiklet sürüp ile sürmemek arasında düşünceler ile aklımda pedal çevirirken patinaj çektim.


"Yağmur yağar mı? Yapmaz mı? işte bütün mesele bu!"


Baktım ki çok düşünüyorum, çok düşündüğümde yaşadığım kararsızlıkları aşmakta kullandığım ve her zaman işe yarayan taktiğimi uygulamaya karar verdim.

"Akşam ne karar aldıysan, onu uygula veya aklına ilk ne geldiyse onu uygula arkadaşım, harekete geç, uzun etme!" diyerek kendimi silkeledim ve doğruca mutfağa harekete geçtim.

Bu taktik hiç şaşmaz ve neredeyse hiç pişman da etmez. (yatırım tavsiyesi değildir)


Hızlıca bisiklet sürerken saf su yerine içtiğim karışımı hazırladım. 1 saatten uzun sürecek sürüşlerinizde kesinlikle sadece su içmeyin. Neden mi? Detayları linkteki yazıda.

( BkzEvde İzotonik Sporcu İçeceği Yapımı )


Üstümü giyinip evden çıktım, sürüşü kaydetmeye başladığımda saat 07:50'ydi. O aradaki zaman nasıl bu kadar hızlı geçti anlamadım. Halbu ki yazın giyinip çıkmak son derece kolay, kışın ise lahana gibi, kat kat giy allah giy!


Ankara'ya taşındığımdan beri çok farklı rotalar denemedim, ilk zamanlar zaten evin çevresini keşfetmekle ve genellikle bisiklet sürmemekle geçti, sonra Ayaş yolu hoşuma gitti, genellikle de o tarafa sürüyorum.


Fakat bu sabah başka bir rotaya gitmeliyim diyerek, daha önce aklımda kestirdiğim güzergaha doğru pedal çevirmeye başladım.


Hava bulutlar sayesinde kapalıydı, sabahta olsa bu mevsimde güneş fazla yakıcı oluyor, bu yönden bu sabahki sürüş keyifliydi, hava sıcaklığı da 18 derece ile başladı, rüzgar da neredeyse yoktu, tam bisiklet sürmelik hava diyerek, iyi ki bugün bisiklet sürmeye çıktım dedim. 


Bu düşüncelerin peşine de, en son aldığım ve sanırım yaklaşık 1000km kadar kullandığım lastiğimin hiç patlamadığını düşünerek, iyi tercih yapmışım yahu diyerek kendimle gurur duydum :)


Demez olaydım! 

Tam eve dönmeye başlamıştım ki, yolda bir şeyin üzerinden geçtim ve o da lastiği yandan kesti, neyse ki kesik büyük değil lastiği kullanmada sıkıntı yaratmaz ama nazarı değdirmiş olduk bir kere, umarım tekrarı yaşanmaz.

Olayın tek sevindirici yanı, az rastlanır bir durum yaşanması ve lastiğin yanaktan delinmesi, yani lastik beklenen derecede yol temas ettiği yerden delinmedi, bu da uzunca bir süre benzer bir olay yaşanmaz ise, vazifesini layığıyla görecek demektir.


Yedek iç lastiği takip bir 15dk kadar gecikmeyle turu tamamladım. 

Merak edenler için lastik Continental Ultra Sport III


Bu turdan ne öğrendik; 

  • Trafiği az kısa bir antrenman rotası keşfettik
  • Kendi kendimize nazar etmemeliyiz
  • Daha çok bisiklet sürmeliyiz

Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü hayata geçiremediğim, hafta içi sabah erken turlarının ilkini bu hafta içi yapmak için kendi kendime hırs yaptım, bakalım yapabilecek miyim!


Rota Hakkında Kısa Bilgi

Rotanın Etimesgut / İstasyon Caddesinin bir kısmı hariç, diğer kalan kısmında tarif oldukça azdı, Sanayi Bulvarı ve 15 Temmuz Şehitler bulvarı haricinde ise neredeyse yok denecek kadar azdı.


Bu rotayı sevdim, hafta içi ve Cumartesi sabahı da denemek istiyorum, hafta içi Etimesgut/Bağlıca arasındaki 6500.cd. haricinde trafik olacaktır diye tahmin ediyorum.


Rota bilgisi aşağıdaki Strava kaydımda mevcut, oradan detayına bakabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum yaparak katkıda bulunabilir ve yazının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.