Web Tarayıcısı Olarak Neden LibreWolf Kullanıyorum

Bundan çok çok uzun yıllar önce, Internet Explorer vahşetinden kurtulmak için Firefox kullanırdık, bu sebeple benim gibi eskilerin Firefox tarayıcısına ayrı bir sempatisi olabilir. Bu bahsettiğim yıllar 2004-2005 gibiydi.


Sonra Google sayesinde 2012 yılında hayatımıza Chrome girdi ve daha iyi bir internet deneyimi, genele yayıldı. İnsanlara IE kullanmamalarını söylememize rağmen kullanırlardı, Firefox'tan haberleri yoktu, Google arama kullandıkları için mecburen Chrome ile tanıştılar. Bazı konularda Google'a kızsakta internetin gelişimi açısından fazlaca emekleri var, tabi bu emekler eninde sonunda paranın hatırına çıkıyor.


Gel zaman git zaman, işin içine para da girince, her şeyin bozulduğu gibi tarayıcılar da bozuldu.


Daha fazla izleme aracı, daha fazla çerez, arattığını her kelimede reklamlar vs... derken her adımımızın izlendiğini düşünmeye başladık, telefonların da dinlenmesi ile arkada dönen olayı anlayana kadar daha bir paranoyak olduk.

 

Artık çok daha az (neredeyse hiç) sosyal medya kullanan birisi olarak, bu reklamlardan da sıkıldığım için bunları engelleme arayışına girdince Firefox altyapısını kullanan açık kaynaklı LibreWolf web tarayıcısına rastladım, özelliklerini beğenip bilgisayarıma kurdum ve deneyimledikten sonra da memnun kalarak blogumda paylaşmaya karar verdim.

 

Sizin de benzer şikayetleriniz var ise LibreWolf kullanmanızı öneririm. 


LibreWolf varsayılan olarak bir çok korumayla geliyor ve sizin izlenmenizi engelliyor. Bir süre kullandıktan sonra, tercihinize göre bazı ayarları gevşetebilirsiniz.


Ayrıca Firefox tarayıcınız yer imlerini, geçmişi vs... ile eşitlemek isterseniz bu ayarı da önce aşağıda tariflendiği şekilde açmanız gerekir, ayarı açtıktan sonra sol tarafta Eşitleme başlığı görünür olacaktır.


 

LibreWolf Nedir?


Bu proje, temel hedefleri gizlilik, güvenlik ve kullanıcı özgürlüğü olan Firefox'un özel ve bağımsız bir sürümüdür.

LibreWolf, izleme ve parmak izi tekniklerine karşı korumayı artırmak ve aynı zamanda birkaç güvenlik iyileştirmesi eklemek için tasarlanmıştır. Bu, gizlilik ve güvenlik odaklı ayarlarımız ve yamalarımız aracılığıyla elde edilir. LibreWolf ayrıca tüm telemetriyi, veri toplamayı ve can sıkıcı şeyleri kaldırmayı ve DRM gibi özgürlük karşıtı özellikleri devre dışı bırakmayı hedefler.

 

Ana Özellikler 

Telemetri yok: Hiçbir deney, reklam yazılımı, can sıkıcı içerik veya gereksiz dikkat dağıtıcı unsur yok.

Özel Arama: Gizliliğe önem veren arama sağlayıcıları: DuckDuckGo , Searx , Qwant ve daha fazlası.

İçerik Engelleyici Dahil: Kolaylığınız için uBlock Origin zaten dahil edilmiştir.

Gelişmiş Gizlilik: Kullanılabilirlikten ödün vermeden gizliliğinizi en üst düzeye çıkarmak için güçlendirildi.

Hızlı Güncellemeler: LibreWolf, istikrarın yanı sıra güncel güvenlik ve özellikler için her zaman en son Firefox kararlı kaynaklarından oluşturulmuştur.

Açık Kaynak: Herkes LibreWolf'un geliştirilmesine katılabilir.


Daha fazla bilgi ve indirmek için: https://librewolf.net sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca X sayfasına şöyle bir göz attığımda eğlenceli bir X sayfalarının olduğunu gördüm, kullanıyor iseniz takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum yaparak katkıda bulunabilir ve yazının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.