30 Ağustos Zafer Bayramı - Yol Bisikleti Günlükleri #2

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmî ve ulusal bir bayram (Bkz. Vikipedi)


Böyle güzel bir günde, tatil gününü kaçırmamak için yine sabah erkenden uyandım. Bu sefer 07.00 de değil 06.30'da uyandım, hayatı ve bisiklet sürüp sürmemeyi sorgulamadım.


Fakat akşam sonuna yaklaştığım ama bitiremediğim ve sonunu da merak ettiğim kitabı biraz okudum, baktım ki bitirmek çok vakit alacak, kitap okumayı bırakarak doğrudan eyleme geçtim ve içeceği hazırladım, üst baş giyinip hemen yola çıktım.


Yine yola çıktığımda saat 07:22'yi gösteriyordu, en azindan buçuk olmadı. Sıcak havalarda daha erken çıkmak lazım, sıcağı pek sevmem.


Geçen seferki rotayı takip ettim, aynı noktalarda trafik yoğunluğu vardı, hem de daha fazla.


Planım Bağlıcadan, Yapracık Tokilere oradan da aşağıdaki görselde işaretlediğim rotayı takip etmekti.



Fakat , Bağlıcadan > Yapracığa doğru giderken, aşağıdaki görseldeki noktada vazgeçtim.

Benim böyle aniden rota değiştirmelerim vardır, o an, o yolla ilgili veya havayla ilgili ya da tamamen içgüdüsel, hiçbir mantıklı sebep/sonuç ilişkisi aramadan kafamda planlandığım rotadan vazgeçerim. Çünkü zamanında böyle düşünüp vazgeçemediğim her sürüş bir şekilde eziyete dönüştü.

Bu seferkinde hava iyiden iyiye sıcaklığını yakıcı bir noktaya çevirmeye başladı ve beklediğimden daha fazla trafik vardı, yolu da pek beğenmedim, hem dar hem de hızlı akıyordu, o yüzden bu rotadan vazgeçerek geri döndüm



Geri döndükten sonra benim için artık klasik olan, Ayaş yolundaki kısa rotamı tamamlayıp eve geri döndüm.


Sürüş bilgilerine Stravadan bakabilirsiniz.


Bir de; ilk yol bisikletleri günlükleri yazımda bahsettiğim shorts videoyu  oluşturdum, ilk videonun günahı olmaz diyelim.


Genellikle shorts olacak şekilde farklı video konseptleri var kafamda, YouTube ya da Instagramda benzerini pek görmedim diyebilirim, zamanla daha iyi içerikler gelecektir, video içerik ürettikçe daha iyisini yapmayı öğreneceğim.

 

YouTube Kanalımda; kullandığım malzemeler ile ilgili videolar, bisiklet üzerine tecrübelerim ve genel olarak bisiklet üzerine konular hakkında içerikler üretmeyi planlıyorum.





Kullanılan görselin orjinali için By MertKExe

Hiç yorum yok:

Yorum yaparak katkıda bulunabilir ve yazının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.