Bloglarım ve Gelecekleri Hakkındaki Planlarım


Uzun zamandır (2008'den beri) https://hayalmeyal.org sitesine farklı farklı konularda içerik üretiyorum. Hayatına son derece kişisel bir blog olarak başladı sonra zaman içerisinde bazı konularda düzenli içerik üreten bir web sitesine dönüştü.

Sonrasında 2024'ün Ağustos ayında https://blog.hayalmeyal.org adresli blogumu açtım, bu blogu açma nedenimi de ilk blog yazımda detaylıca bahsettim, merak edenler "Blog Yazmanın Evrimi" yazıma bakabilirler.

 

2008 yılından beri içerik üreten ve içerik ürettikçe gelişen, bu konuda kendisine profesyonel diyen birisi olarak, hem web sitelerim hem de blog yazılarım üzerine düşünürken, neden sadece niş bir konuya odaklanmadığımı derin bir şekilde sorguladım.

 

Ben her zaman bana danışanlara, bir web sitesi açacaksanız niş bir konuya odaklanın, farklı konularda aynı sitenin içerisinde bahsetmeyin dedim. Fakat bunu kendim uygulamadım. Neden uygulamadığım yazının devamında...

 

Sadece bir konu üzerine yoğunlaşmanın neden daha iyi olduğuna dair bir çok neden var, fakat en temel nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz


Niş Bir Konu Üzerine Blog/Web Sitesi Oluşturmanın Faydaları 

  1. Yazdığınız konuda web siteniz zaman içerisinde arama motorları tarafından otorite kabul edilir.
  2. Kullanıcılar sizi o konu hakkında otorite kabul eder.
  3. Sürekli aynı konulardan bahsettiğiniz için, konunuz ile ilgili arama kelimelerinde ilk sayfada hatta ilk sıralarda çıkma olasılığınız çok daha yüksek olur.
  4. Kullanıcılar web sitenize geldiğinde, içeriğinizi yüksek oranda okur, tarama okuması (SEO Uyumlu Taranabilir Metin Yazmanın 9 Etkili Yolu) daha az olur böylece bloğunuzda daha fazla zaman geçirirler.
  5. Kullanıcılar arama motoru aracılığı ile sitenize geldiğinde, diğer konular da ilgilerini daha çok çeker, daha fazla sayfa gezip daha fazla zaman geçirirler.
  6. Yukarıdakilerin hepsi de web sitenizin daha değerli olmasını (hem arama motorları hem de kullanıcılar açısında) sağlar.

daha fazla sebep/sonuç/fayda ilişkisi olmakla birlikte genel olarak bunları bilmeniz bile yolunuzu çizmeniz için yeterli.

 

Gel gelelim bunları bilen ben, bunları uygulamadım, çünkü;

  • Tek bir konuya odaklanmak istemedim
  • Fazla vakit ayırmak istemedim
  • Bu işten yüksek gelir beklentisinde olmadım
  • Blog mantığında düşünerek değişen ilgi alanlarıma göre içerik ürettim

 

Fakat artık bir değişiklik yapmaya karar verdim.


Bisiklet ve Erkek modası üzerine içerik üretmeyi seviyorum, bu konularda bilgi birikimim fazlaca mevcut ve her zaman da ilgili alanlarımda bulundular.


Bu sebeple bu iki konu hakkında farklı web siteleri oluşturmaya ve gerçek bir profesyonel gibi içerik üretmeye karar verdim.


Hatta içeriklerimi belirli bir olgunluğa getirdikten sonra, öncelikle bisiklet konusunda youtube içerikleri de üretmeyi planlıyorum.


Erkek modası konusunda youtube içeriği üretmek hem teçhizat hem de zaman açısından biraz daha profesyonellik gerektiriyor, ona ileride bakıyor olacağım belki de hiç youtube'a taşımam. Çünkü Erkek Modası ile ilgili bir Youtube kanalı, bambaşka bir noktaya götürüyor işi.

 

Bu tür konularda ben her zaman şunu ifade ederim; üzerinde çalışacağın konuya yeterince zaman ayırır isen, her konuda belirli bir seviyeye gelebilirsin.


Geriye sadece zaman ayırmak kaldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum yaparak katkıda bulunabilir ve yazının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin.

Blogger tarafından desteklenmektedir.